Kepiye Carane Gawe Sego Goreng Sing Enak?
Sego goreng iku pinangka dhaharan alternatif utawa pilihan sing paling cepet sing bisa dilakoni dening ibu rumah tangga nalika mburu kanggo masak apa sing kanggo kulawargane. Ora mung kanggo ibu rumah tangga, panganan sing murah lan cepet iki uga dadi pilihan sing gampang kanggo lare-lare kos utawa kanggo sing ora duwe cukup dhuwit lan pengin masak dhewe.
Menu andalan wong Indonesia nalika sarapan sing ora perlu ketrampilan khusus utawa ora suwe damelipun. Ora mung nalika sarapan, sego goreng uga saged dipun nedha nalika bengi. Minangka wanci wis sumurup, akeh wong dodolan ingkang dodol sego goreng ing wayah wengi.
Sego goreng uga akeh macem-macem, uga carane nggawe saking bumbu sego goreng. Variasi ingkang mekaten iki amarga bahan sing digunakake gumantung marang gumantung geguyuban lokal. Ing Indonesia, variasi umum sego goreng biasa, sego goreng Jawa, sego goreng putih, lan tasih kathah malih. Menu tambahan sing ditata ing sego sing digoréng nggih warni warni. Sawetara saged disandhingake karo endhog mata sapi, utawa sego goreng sing di wungkus ing sajeroning endhog omelette. Sawetara ditambahi karo sosis lan bakso. Sego goreng bisa dimasak sajrone rasa piyambak.
Kanggo wong sing pengin ngerti carane nggawe Sego goreng sing enak lan sedhep kanggo 1 piring utawa carane nggawe sego goreng khusus karo endhog, waca artikel ing ngisor iki.
Carane Gawe Sego Goreng |
Bahane:
- Sego 600 gr
- Iwak pitik 125 g. Sacoro apik disigar utowo di cuil cuil
- 1 glundung endhog. Kocok-kocok
- 5 cuil bawang merah
- 3 cuil bawang putih
- 3 lombok abang
- 1 godhong bawang iris lembut
- Kecap legi 2 sendok makan
- 1 sendhok teh uyah
- Merico 1 sendhok teh
- Lengo
Carane nggawe
- Lebookke bawang abang, bawang putih, lan lombok abang nang cowek kanggo terus uleg nganti jemek.
- Goreng endhog kanthi orak-arik lan banjur disisihake.
- Bumbu-bumbu sing wis di uleg banjur di tumis nganggo minyak sing cukup. Tumis nganti ambune wangi.
- Tambahi pitik sing di cincang, endhog orak arik, lan godhong bawang ing bumbu kasebut. Tumis maneh nganti roto.
- Tambah kecap, uyah lan mrico. Aduk-aduk nganti rata.
- Banjur nambah sego lan aduk nganti mateng.
- Sego goreng wis digawe lan siap di pun manggaaken.
[Kepiye Carane Gawe Sego Goreng Sing Enak?] Google Ping